Gaziantep Bireysel Terapi Hizmeti

Gaziantep Bireysel Terapi Hizmeti

Kendinizi duygusal anlamda oldukça kötü hissettiğinizde ve bununla tek başınıza başa çıkamadışınızda, kendinizde farkettiğiniz ve hoşunuza gitmeyen bazı özellikler’nizi değiştirmek istediğinizde, bir ilşşkinizde üstesinden gelemediğiniz sorunlar  yaşadığınızda , kaygı, korku, öfke ya da çaresizlik gibi duygular günlük yaşantınızı kısıtlamaya başladığında ya da bunların dışında kendinizi daha iyi tanımaya ve farkındalık düzeyinizi attırmaya ihtiyaç duyduğunuzda bireysel terapi /psikolojik destek almaya karar verebilirsiniz. Tüm bu durumlar için alacağınız profesyonel destek sürecine Bireysel Terapi Hizmeti diyebiliriz.

Birçok kişi Psikoterapiye başvurmakta zorluk yaşayabilir bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi korkudur. Korku , rahatsızlık hissi uyandıran, hoşa gitmeyen ve çoğu zaman  kaçmaya çalıştığımız ancak doğal bir duygudur. Aynı şekilde kişinin psikoterapinin başında da korku yaşaması doğaldır. Sizi hiç tanımayan birine özel yaşamınızı ve duygularınızk açma düşincesi, yaşamınızda terapi ile birlikte birşeylerin değişeceği ve buna ayak uydurmakta güçlik yaçayacığınız düşüncesi ya da değişimi hiç başaramayacağınız düşüncesi, terapistin sizi yargılayacağı ya da terapistten fayda sağlayamayağınız düşüncesi gibi birçok düşünce korku duymanıza sebep olabilir.

Psikoterapiye başlamadan önce kendiniz için uygun bir terapist seçmek oldukça önem taşır. Bir terapist seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli faktör deneyimi, uzmanlığı ve birçok disiplinden faydalanmış olmasıdır. Ayrıca yaşadığınız soruna yönelik çalışmalar yapan, size bu sorun dahilinde yardımcı olabilecek bir terapiste yönelmek de seçim kriterlerinizden olmalı.

Terapist ve danışanın birebir etkileşime girdiği terapi uygulamaları genel anlamda bireysel Terapiler olarak adlandırılır.

Günümüzde birbirine yakın veya zıt görüşler içeren bir çok bireysel Terapi yöntemi kullanılmaktadır. Temel Terapi yöntemleri şunlardır.

1)Davranışçı Terapiler

2)Bilişsel Terapiler

a)Aeron Beck’in Bilişsel Terapisi

b)Farkındalık Terapileri

3)Dinamik ve Psikoanalitik Terapiler

4)Gestalt Terapi

5)Varoluşçu Terapiler

6)Bütüncül Terapiler

a)Birleştirilmiş Terapi

b)Bütüncül Terapi

c)Eklektik Terapi gibi

Terapistiniz kendi yetiştiği terapi anlayışı ve geribildirimlerine en çok güvendiği teknik ve yöntemi kişinin ruhsal problemi ve kişilik özelliklerine göre bazen yalın olarak, bazen de birkaç terapinin sentezini uygulamalarında kullanabilir.

Tedavinin başlangıcında; terapist ve terapi alacak kişi arasında tedavinin amaçları, izlenecek yol, yöntem ve terapi alacak kişinin yükümlülükleri yazılı olarak belirlenir.

Hangi Terapi yöntemi kullanılırsa kullanılsın, özünde tüm terapilerde aşağıdaki temeller söz konusudur.

a)Terapi, danışanın eleştirildiği, taşlandığı bir yer değildir. Terapistiniz sizi yargılamaz, sadece yanlışlarınızı göstermez.

b)Terapi sadece öğüt verme uygulaması değildir. Terapistler zaman zaman küçük tavsiyelerde bulunmakla birlikte tavsiye vermekten kaçınarak, sadece kendinize verebileceğiniz tavsiyelere destek olarak doğru kararlar alabilmenizi sağlamaya çalışabilirler.

c)Terapi tek yönlü bir eğitim uygulaması değil, karşılıklı diyalogdur.

d)Terapistler hiçbir zaman sizin adınıza karar vermezler. Doğru karar verme becerisini kazanmanızı sağlamaya çalışırlar.

e)Terapi filmlerdeki gibi sadece çocukluğunuzu, geçmiş travmalarınızı anlatma yeri değildir. Gerçekte geçmiş, bugün ve gelecek, bu anda yaşanmaktadır. Geçmişin zaman zaman konuşulmasının amacı bugüne yansımalarını ortaya çıkarma ve özgürleşmektir.

f)Terapide önemli olan ne düşündüğünüz değil, nasıl düşündüğünüzdür. Düşünülen şeyin altındaki motivasyonun ne olduğunun farkına varılması ile kişi kontrolü ele alabilir ve bilinçli seçimle düşünme ortaya çıkar .

g)Terapistin görevi sizi değiştirmek değil, içinizdeki enerji ve gücü ortaya çıkarmanıza yardımcı olmak ve gerçek varoluşunuzu ortaya çıkarabilmeniz ve kendinizi gerçekleştirebilmenizi engelleyen, sahte kendiliğe ait savunma engellerini kaldırmanıza yardımcı olmaktır.

Değişiminiz olumlu yönde de olsa bir m,ktar stres vericidir. Değişim farklı davranış şekillerini ve düşünce kalıplarını da beraberinde getiren bir süreçtir. Psikoterapiye başlarken değişimin kaçınılmaz olduğunu, olası bir değişim sonunda bir miktr stres yaşamanın normal olduğunu ve buna terapistin yardımıyla uyum sağlanabileceğini bilmek önemlidir.

Elbette hiçbir psikoterapi için ‘garanti’ diyebileceğimiz bir sonjçtan bahsedemeyiz . Ancak iyi ve deneyimli psikologların danışanları ile kurduğu sağlıklı etkileşim ile hedeflere ulaşması konusunda etkin oldukları unjtulmamalıdır. Bu konuda alanında özgün ve deneyimli Kariyer Polikliniği olarak deneyimli Psikolog-Terapist kadromuzla modern ve geleneksel terapi yöntemleriyle hizmetinizdeyiz.

 

Gaziantep Kariyer Polikliniği Gaziantep Merkezli Bir Bireysel Koçluk – Psikolojik Danışmanlık – Aile Danışmanlığı Merkezi olup, Türkiye’de 14 ilde şubesi ile hizmet vermektedir. Randevu almak için lütfen arayınız.

 

Yorum Bırakın