Yeme Bozuklukları

Yeme bozukluğu yalnızca bir beslenme problemi değildir. Daha çok yiyecekleri ele alış şekli ve kişinin bedeniyle olan ilişkinin bozulmasıdır. Yeme bozukluğu olan kişiler, yeme davranışlarını aşırı şekilde kısıtlarlar veya davranışlarının kontrolünü tamamen kaybederler. Yeme bozukluları farklı şekilde ortaya çıkabilmektedir. Hepsinin ortak noktası , duygusal problemler ve düşük benlik saygısı ile ilişkili olmaktadır. Yeme bozukluğu diyet yapmaktan farklı bir durumdur diyet yapmak, kişinin sağlıklı kilosuna ulaşmak için uyguladığı düzenli beslenme programı iken yeme bozukluğu kişinin hayatını psikolojik, fizyolojik ve sosyolojik olarak etkisi altına alan psikolojik bir rahatsızlıktır.

Yeme bozuklukları ;

-Pika

-Geri çıkarma ( geviş getirme ) bozukluğu

-Kaçıngan / kısıtlı yiyecek alım bozukluğu

-Anoreksiya nervoza

-Blumiya nervoza

-Tıkanırcasına yeme bozukluğu

Olarak karşımıza çıkabilir.

Tedavi psikiyatri ve uzman psikolog öncülüğünde , hastalığın durumuna göre iç hastalığı ve diğer tıbbi dallar iş birliğine geçilerek sürdürülür. Destekleyici psikoterapi ve ailenin tedaviye katılımı tedavi sürecinde önem arz etmektedir. Hastalar genellikle durumun farkındadırlar fakat durumu geç anlayabilir ya da tedaviyi reddedebilirler. Yeme bozukluğu tedavisine ne kadar geç başlanırsa tedavi o kadar zor olabilmektedir. Yeme bozukluklarının tedavisi zaman alan bir süreçtir

Sizde ya da çevrenizde yeme bozukluğu problemi yaşayan varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Rönesans Ailesi olarak alanında eğitimlerini almış kadın ve erkek psikologlarımızla sizlere yardımcı olmak isteriz. Talep ederseniz GAZİANTEP’TE İLK VE TEK UYGULAYICI KURUM olarak 2 psikolog gözetiminde seanslar gerçekleştirmekteyiz.

Detaylı Bilgi & Randevu için: 0532 131 15 33

Yorum Bırakın